MOES richtlijnen/faq

 Waaruit zijn de MOES producten gemaakt? Zijn deze gevaarlijk?

Onze producten zijn vervaardigd uit EVA foam. Deze foam heeft een zachte maar toch stevige structuur. Aangezien deze ook weinig weegt zijn onze producten makkelijk verplaatsbaar (ook voor de kleinsten onder ons).

Natuurlijk zijn al onze producten niet toxisch (ftalaat en bpa vrij) en zijn deze getest tot in de kleinste details volgens de Europese normen (EN71 safety of toys).

Aangezien onze producten vervaardigd zijn uit EVA foam zijn ze ook licht plastisch. Dit wil zeggen dat bijtvormen of andere vormen van indrukking zichtbaar kunnen blijven in het product.

We raden ook steeds aan om de producten voldoende verwijderd te houden van vuur en verwarming.
Verstikkingsgevaar: om verstikking te voorkomen - niet eten.

Kleuren en vormen kunnen lichtjes verschillen per product. Elke MOES is als het ware 100% uniek!

 

Hoe proper houden?

Het materiaal laat toe om de producten zeer eenvoudig proper te houden. Dit kan op verschillende manieren:

    • Gebruik maken van vochtige doekjes
    • Een vod/sponsje wat nat maken met water en zachtjes wrijven

 

Hoeveel gewicht kan het product dragen?

Gemiddeld mogen onze producten 40 a 50 kg dragen. Indien dit afwijkt zal dit aangeduid staan op de doos of handleiding.

Goed om te weten:

Het speelgoed van MOES kan en mag buiten gebruikt worden. Hier raden we wel aan dat het speelgoed best niet continu of langdurig aan het felle zonlicht wordt blootgesteld. Dit kan ervoor zorgen dat er eventueel verkleuring kan ontstaan. 

Het speelgoed van MOES kan en mag gebruikt worden in het water, hier raden we aan het speelgoed niet langdurig of continu in het water te laten liggen om schade te voorkomen. Wat betreft het bad speelgoed is er geen enkel probleem bij langdurig gebruik ik het water.

Hoe te gebruiken?

De figuren dagen uit om kinderen nieuwe motorische vaardigheden aan te leren. Daarom is het aangeraden om steeds te spelen onder toezicht van een volwassene. Verschillende voorbeelden zijn terug te vinden op de website en in de verpakking van het door u aangekochte product.

Kinderen worden aangeraden om de producten waarmee men kan schommelen, balanceren, klimmen, parcours bouwen etc. altijd te gebruiken onder toezicht van een volwassene.

Gebruik de artikelen ook steeds op een vlakke ondergrond om veilig te kunnen spelen, zitten, bouwen,... . Hier adviseren wij steeds dat de grotere artikelen zoals play blocks steeds worden gebruikt horizontaal op een vlakke ondergrond met een zo maximaal mogelijk raakvlak voor maximale stabiliteit tijdens het spelen.

De producten moeten met alle voorzichtigheid worden gebruikt, omdat bepaalde vaardigheid vereist is om vallen te voorkomen die eventueel letsels kunnen veroorzaken.

Wees als ouder of volwassene altijd bewust van de verschillende spel- en gebruiksmogelijkheden bij het schommelen, rollen, kantelen, balanceren, parcours bouwen etc. 

Zorg ervoor dat het kind steeds de spelmogelijkheid of uitdaging van de open ended play aankan.

Laat uw kind nooit zonder toezicht spelen in het water, zwembad, bad of douche.

Houd het product uit de buurt van warmtebronnen.